Versets de les estrenes de Nadal

 

Avui, Dia de Nadal, és el dia de les “estrenes”. Si pel Rei joguets, per Nadal dinerets. Encara és costum visitar la família i rebre l’estrena. Com més llarga serà la família, més diners se’n podran arreplegar. Avui el costum és rònec: felicitació, besades i estrena. Abans, però, si volies cobrar havies de recitar els versets preceptius. Heus-ne ací tres de Xàtiva:

En està mà tinc una pedra,

i en l’altra tinc un cudol;

si no m’estrena li trenque el perol.

     

En està mà tinc un cordell,

en l’altra tinc una veta,

si no m’estrena se’n va a fer la punyeta.

 

Bones festes tingues vostès,

estes i moltes altres,

i els diners que vinguen a les butxaques.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.